Всеки медицински център или ДКЦ, който е разкрил COVID зона за

...
Всеки медицински център или ДКЦ, който е разкрил COVID зона за
Коментари Харесай

Апаратура на стойност 50 000 лв. ще получат COVID зоните в ДКЦ |

Всеки медицински център или ДКЦ, който е разкрил COVID зона за диагностика и амбулаторно лекуване на заболели с COVID-19, ще получи безплатно инсталация на стойност 50 000 лв., оповестиха от здравното министерство.

Това могат да бъдат преносими рентгенови апарати вид Кугел, апарати за ехокардиография или електрокардиография, апарати за лабораторна диагностика, дефибрилатори, кислородни бутилки и други по лист утвърден от Министерството на здравеопазването.

Лечебните заведения могат да изберат от листата апарати, които са им най-необходими. Средствата са обезпечени по Оперативна стратегия " Региони в напредък ". 

Освен това всяка Коронавирус зона ще получи от Министерство на здравеопазването гратис по 30 апарата за премерване на пулс и кислородна сатурация, които може да дава за прилагане от пациенти с COVID-19 в домашни условия за времето на осъществяване на амбулаторното лекуване.

Мониторирането на кислородната сатурация е измежду най-важните индикатори за надзор на тежестта на протичането на болестта и преценка за нуждата от хоспитализация, прецизират от Министерство на здравеопазването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР